Window Walk: Jorik Seykens

De Window Walk is een vaste waarde tijdens Drawing Days. Meer dan vijftig tekenaars en illustratoren nemen Hasseltse ramen onder handen en fleuren zo de stad op met hun creaties. Maak hier kennis met één van hen: Jorik Seykens.

Jorik: ‘Koffietassen die helemaal wild gaan op muziek staan centraal in mijn raamtekening. Je vindt mijn headbangende mokken op het raam van Just For The Record, een zaak waar koffie en vinyl de plak zwaaien. Het is de place to be in Hasselt voor muziek- en koffieliefhebbers. En net dat doelpubliek probeer ik ook te bereiken met mijn raamtekeningen. De ideale match dus.

Op een raam moet je rekening houden met alle elementen die achter het raam staan of hangen. Je kan kleuren en lijnen in gedachten hebben, maar soms blijkt het gewoon totaal niet te werken op een raam. Zo kan alles lichter of net donkerder uitvallen dan je aanvankelijk gehoopt had. Het is niet evident om een drukke etalage van tekeningen te voorzien. Improvisatie en flexibiliteit zijn dus belangrijk.

Ik bereid een aantal losse tekeningen voor op papier, op verschillende vellen, en plak die achter de verschillende ramen om over te tekenen. Zo heb ik een houvast. De rest laat ik over aan ingevingen van het moment zelf. Ik hoop dat mijn tekeningen een spontane glimlach op het gezicht van voorbijgangers kunnen toveren. Maar het zou natuurlijk ideaal zijn dat ze als ze binnen ook een kijkje komen nemen.’

Jorik tekent op het raam van: Just For The Record, Diesterstraat 18, 3500 Hasselt