Window Walk: Dorien Meulemans

De Window Walk is een vaste waarde tijdens Drawing Days. Meer dan vijftig tekenaars en illustratoren nemen Hasseltse ramen onder handen en fleuren zo de stad op met hun creaties. Maak hier kennis met één van hen: Dorien Meulemans.

Dorien: ‘In mijn raamtekening zie je een scène met verschillende mensjes en dieren die in de natuur wandelen. Of in de stad, ik weet het eigenlijk nog niet zo goed. (lacht) Om te zien wat het is geworden, zal je een kijkje moeten komen nemen. ‘Mijn’ mensjes teken ik het liefst zo neutraal mogelijk, zodat voorbijgangers er hun eigen verhaal kunnen bij bedenken. Ik zorg voor het idee, de kijker vult verder aan. De kledij en andere artikelen uit de winkel neem ik mee als inspiratie voor mijn tekening.

Tekenen op een raam verschilt van werken op papier. Voor mij is vooral de aanpak anders. Meestal begin ik met tekenen en kijk ik wel waar ik uitkom. Een raamtekening bereid ik graag voor, waardoor de vlotheid een beetje wegvalt en er meer denkwerk achter zit. Ik maak meerdere schetsen en ideeën, die ik dan uitwerk tot een finale schets. Die teken ik op het raam.

Ik hoop dat mijn dansende en zingende mannetjes op het raam kunnen zorgen voor een streepje vrolijkheid bij bezoekers en toevallige passanten.’

Dorien Meulemans tekent op het raam van: Hendrikshuis, Minderbroedersstraat 56, 3500 Hasselt