vrijdag 2 oktober 2020 zondag 4 oktober 2020
Workshop

Initiatie in urbansketching

Urbansketching in de Japanse Tuin

In deze workshop oefenen we in het creatief kijken naar een stedelijk tafereel en het tekenen en schilderen op een ontspannen en intuïtieve manier wat we zien, waarbij we niet verdwalen in de regels van het perspectief en elke deelnemer zijn of haar eigen stijl van tekenen laten zoeken.

Aan het einde van de sessie heeft elke deelnemer geëxperimenteerd en gezocht naar een manier om zijn eigen stijl van tekenen te vinden.

Deze workshop is gebaseerd op de "Drawing on the Right Side of the Brain" methode van Betty Edwards en nodigt de deelnemers uit om te experimenteren met een andere intuïtieve manier van tekenen en schilderen, om op een efficiëntere en vrolijkere manier verder te gaan met tekenen en aquarelleren en om de angst voor het maken van een "slechte" tekening weg te nemen.

Leerdoelen :

Leren hoe je echt naar een onderwerp moet kijken om de juiste kant van de hersenen te activeren.
Leer wat observatietips voor het maken van een "goede" tekening zonder in te gaan op de gedetailleerde regels van het perspectief.
Leer de basis van het tekenen van de perceptie:
De basis van perceptuele vaardigheden zijn:

- waarneming van de grenzen (zien waar het ene object eindigt en het andere begint)

- de perceptie van de ruimte

- perceptie van relaties (zie in perspectief en verhouding)

- de perceptie van licht en schaduwen (zie de dingen in gradaties van waarden)

- de perceptie van "gestalt " (zie het geheel en de delen ervan)

"Leren tekenen is echt leren zien - correct zien - en dat betekent veel meer dan alleen maar kijken met de ogen" [Kimon Nicolaides, de natuurlijke manier van tekenen].

Vrijdag 2 oktober
14u00 16u30
Zondag 4 oktober
14u00 16u30

Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 15
3500 Hasselt
België

Afspraak aan de inkom van de japanse tuin.

Mee te brengen:
Uw schetsboek of los tekenpapier, en uw favoriete tekentools, zoals een HB, B of 2B grafietpotlood, kleurpotloden, aquarel, potlood of stiften naar keuze. En een opvouwbare kruk voor comfort.

Persoonlijk gebruik ik een balpen, een 2B-potlood, en aquarel.

De activiteit is betalend De activiteit is kindvriendelijk De locatie is rolstoeltoegangkelijk Er is een bar of bar met eten aanwezig Er is een reservering nodig voor deze activiteit