zondag 4 oktober 2020
Workshop

Drawing workshop for adults

Teken structuur voor je kinderen

Ons brein is meer geschikt om beelden vast te houden dan alleen woorden. We zijn visueel ingesteld om in één oogopslag te zien waar het om draait. Denk maar aan de emojis die we dagelijks gebruiken. Voor ons én kinderen is dit hetzelfde, tekeningen zullen de dagen meer structuur en duiding brengen. Ze doorbreken de grote grijze massa van 'ouderlijk gezaag'.

Om dit soort tekeningen te maken, moet je totaal niet creatief zijn! Ja, je zal het je eigen moeten maken om die tekeningen dagelijks te gebruiken, maar je zal er ook steeds beter in worden. Samen met de andere ouders kan je op zoek gaan naar de juiste tekeningen die je nodig hebt in je dagelijks leven.
Dit is handig voor ouders die graag duidelijke taal willen spreken naar hun kinderen toe, van kleuter tot tiener, voor kinderen die aandachtsstoornissen hebben of de beelddenkers in je familie. Takenlijstjes en structuren worden met tekeningen duidelijk gemaakt.
Je leert je eigen beeldtaal ontwikkelen die handig is voor jouw dagindeling, jouw kinderen en jouw gezin. We geven je alles in handen om te starten met een visuele taal te gebruiken in je dagelijks leven!

Zondag 4 oktober
09u30 12u30

Hangar Bazarts
Lummense Kiezel 68B
3510 Hasselt
België

De activiteit is betalend