Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Je kan die ons gerust stellen. Kijk echter eerst of je het antwoord voor jouw vraag niet in deze lijst kan vinden. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met marianne@kunstwerkt.be of bel naar 09 235 22 79.

 

Wanneer is de deadline, tot wanneer kan ik mijn activiteit insturen?

Je kan je activiteit insturen tot zaterdag 30 juni 2018.

 

Kan ik elk idee gewoon inzenden?

We zijn vooral op zoek naar ideeën waarbij je het publiek, dit zijn volwassenen en kinderen die (geen) ervaring hebben met tekenen of er gewoon van houden om naar tekenkunst te kijken, kan warm maken tijdens je tekenactiviteit. De rode draad doorheen Drawing Days is tekenen in al haar aspecten. Een minimale ingreep tot een groot ambitieus project: alles kan. Zorg dat je zelf goed nadenkt over de haalbaarheid ervan, want de organisatorische verantwoordelijkheid ligt bij jou.

 

Wordt elke activiteit in het programma opgenomen?

Elke activiteit zal opgenomen worden in ons online en offline programma. Wie een activiteit organiseert die niet past binnen het concept ‘tekenfestival’ zal wel gecontacteerd worden. Zo bekijken we samen hoe je de activiteit alsnog passend kan maken.

 

Is er een vergoeding voorzien voor de uitvoering van de activiteit tijdens Drawing Days?

Er is geen budget voorzien vanuit Kunstwerkt voor activiteiten, je moet zelf op zoek naar financiële middelen. Wel kunnen we je helpen zoeken naar subsidies of meedenken over mogelijke sponsoring.

 

Ik heb een activiteit maar ik heb nog geen locatie, wat nu?

Contacteer ons en we gaan mee op zoek naar passende locaties. Kunstwerkt legt graag verbindingen tussen organisaties met en zonder locatie/activiteit zodat er samenwerkingen kunnen ontstaan.

 

Wat voor activiteiten werden er de voorbije jaren georganiseerd?

Een kunstenaar die op de trappen van een museum iedereen uitnodigt om mee te tekenen, een groep slechtzienden die op stap gaan met een krijtje aan hun stok, een lezing door een kunstenaar over wat tekenen in zijn leven betekent of een oude school die wordt omgevormd tot tekenparadijs, alles kan. Om meer te weten over de voorbije activiteiten kan je op de pagina Vorige edities terecht.

 

Waarom heet het festival niet meer The Big Draw?

The Big Draw is een internationaal verspreid tekenfestival waarvan de moederorganisatie zich in Londen bevindt. In 2016 kwam er een koerswijziging binnen The Big Draw, een wijziging in visie waarin wij ons niet helemaal meer konden vinden. Daarom besloten we onze eigen weg te gaan met Drawing Days, maar inzetten op tekenen, dat blijven we doen! In de toekomst willen we met Drawing Days ook kleinere steden en gemeentes of organisaties , die een eigen tekenfestival willen organiseren, gaan inspireren en ondersteunen. Hierover vind je binnenkort alles op de pagina Andere edities.

 

Kan ik gewoon langskomen en deelnemen aan Drawing Days, in plaats van mee te organiseren?

Natuurlijk is iedereen welkom tijdens het festival om deel te nemen of te komen kijken! Wat er allemaal te doen is vind je vanaf 1 augustus op de website en vanaf 1 september in de festivalkrant.