The Wall – Behind the Label

Kunst als oplossing

29, 30 september en 1 oktober (10:00 – 17:00)

Bijlokesite, tuin - Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, Gent

‘Burnout’, ‘depressie’, ‘borderline’, ‘bipolair’, ‘eetstoornis’… klassieke, symptoomgerichte diagnoses voor psychisch lijden zeggen niets over de essentie van het lijden van de mens. Maar wat als iemand zich kan losmaken van het etiket dat hij opgeplakt krijgt? Wat als iemand zelf zijn verhaal kan brengen? Wat als iemand de essentie van een probleem kan weergeven in een beeld dat hij zelf creëert?  Een muur vol portretten van mensen toont ons waar psychisch lijden werkelijk over gaat.

Extra informatie

Het leven van de mens verandert door technologie, politiek, economie, dingen die we meemaken, woorden die worden uitgesproken. Soms ten goede, soms ten kwade. En kunst? Kan kunst verschuivingen teweeg brengen waardoor het leven van de mens op een positieve manier wordt beïnvloed?

In het atelier van de beeldend creatief therapeut worden kansen gecreëerd voor de mens met zijn psychisch lijden om tot oplossingen te komen. Manieren worden gezocht om datgene wat onuitspreekbaar en ondraaglijk is uit te 'spreken', draaglijk te maken. Er zijn pillen. Er is praten. Er is Kunst! Ieder zoekt z'n weg.

Betalen

Deze activiteit is gratis.

Reserveren

Er is geen reservatie nodig.

Uitvoerende organisatie

Art Crossing

Leeftijd

Van 1 tot 99