James Ensor, dromen van parelmoer

Lopende expo in Mu.ZEE

28, 29 en 30 september 10:00-18:00

Mu.ZEE - Romestraat 11,

De nieuwe Ensor-presentatie bestaat haast volledig  uit schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het KMSK in Antwerpen. In zijn schilderkunst, etsen en tekeningen zie je een grote innovatiedrang. Ensor verkende stelselmatig de meest uiteenlopende technieken, genres en voorstellingswijzen. Zijn ultieme doel: je in vervoering brengen en meenemen naar zijn zee, geïnspireerd door het parelmoer van een schelpje. Hou halt bij deze expo en laat je onderdompelen in de kleuren van Ensor.

 

Extra informatie

Mu.ZEE in Oostende beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars of kunstenaars die in België wonen en werken. In onze museumvleugel zijn twee grote namen samengebracht nl. James Ensor en Léon Spilliaert. Recent kreeg Mu.ZEE een tweede museumvleugel, volledig gewijd aan de bekende filmanimator Raoul Servais.
Mu.ZEE volgt actief het internationaal kunstgebeuren via het tentoonstellingsprogramma met verbindingen naar het collectiebeleid.

Betalen

Deze activiteit is betalend.

Volwassenen: 9 euro, jongeren: 1 euro, kinderen < 12 jaar: gratis

Reserveren

Er is geen reservatie nodig.

Uitvoerende organisatie

Mu.ZEE

Beeld

James Ensor, Het schilderende geraamte, 1896 KMSKA © www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw foto Hugo Maertens SABAM Belgium 2018