Drawing the Art in Science

"Stilleven"

30 september en 1 oktober (13:00 – 17:00)

Campus Ledeganck - K.L.Ledeganckstraat 35, Gent

Nederlands anatoom Frederik Ruysch verhief preparaten maken tot een kunst. Bijgestaan door zijn dochter creëerde hij een reeks tableaus, Memento Mori geïnspireerde stillevens, waarbij hij onder meer skeletten, vaatafgietsels en nierstenen combineerde.

In de plantentuin van de Universiteit Gent kan je Ruysch achterna. Stel zelf een tableau samen met stukken uit de collecties van het Gents Universiteitsmuseum. Schedels, wetenschappelijke instrumenten, planten en nog veel meer staan voor je klaar om er unieke stillevens mee te componeren. Medewerkers van het Gents Universiteitsmuseum zijn aanwezig om meer duiding te geven bij de objecten uit de collecties. Een selectie van tekeningen krijgt op 8 oktober een plek op ‘Science as Art’, de tentoonstelling van het ‘Iedereen UGent’-event.

 

Extra informatie

Schedels, wetenschappelijke instrumenten, planten en nog veel meer staan je ter beschikking om unieke stillevens te componeren. Medewerkers van het Gents Universiteitsmuseum zijn aanwezig om meer duiding te geven bij de objecten uit de collecties. Je mag je eigen tekengerief meebrengen!

Betalen

Deze activiteit is gratis.

Reserveren

Er is geen reservatie nodig.

Uitvoerende organisatie

Gents Universiteitsmuseum

Leeftijd

Van 1 tot 99

Beeld

Universiteitsbibliotheek Gent