Drawing the Art in Science

Het microscopisch preparaat als model

30 september en 1 oktober (13:00 – 17:00)

Campus Ledeganck - K.L.Ledeganckstraat 35, Gent

Antoni Van Leeuwenhoek betrad als eerste de microscopische wereld. Gefascineerd door dit nieuwe universum legde de Delftse lakenhandelaar talloze waarnemingen vast in prachtige tekeningen. Op de campus Ledeganck ervaren studenten en wetenschappers dagelijks dezelfde verwondering. Het microscopisch preparaat is hun ‘model’, dat ze bestuderen, analyseren en uiteindelijk met potlood aan het papier toevertrouwen.

Tijdens de Drawing Days openen we de poorten naar deze micro-kosmos. In samenwerking met de Vakgroep Biologie stelt het Gents Universiteitsmuseum microscopen en preparaten ter beschikking. Duik onder in de histologie van plant en dier. De tekensessies duren 1 uur en  worden begeleid door medewerkers van de Universiteit Gent. Een selectie van tekeningen krijgt op 8 oktober een plek op ‘Science as Art’, de tentoonstelling van het ‘Iedereen UGent’-event.

Extra informatie

In samenwerking met de Vakgroep Biologie stelt het Gents Universiteitsmuseum microscopen en preparaten ter beschikking. Duik onder in de histologie van plant en dier. De tekensessies worden begeleid door medewerkers van de Universiteit Gent. Je mag je eigen tekengerief meebrengen!

Betalen

Deze activiteit is gratis.

Reserveren

Reservatie is nodig voor 27/09/2017.

Er zijn 20 beschikbare plaatsen.

Contactpersoon: Alexander Jonckheere
Tel: 09 264 49 31
mail: Alexander.Jonckheere@UGent.be

Inschrijven via: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/naaktmodel
Elke deelnemer dient onafhankelijk in te schrijven.

Uitvoerende organisatie

Gents Universiteitsmuseum

Leeftijd

Van 12 tot 99