Ave Luïa. Het Nieuwste Testament volgens atelier La ”S”

Tekensessie met Gerda Dendooven

30 september (14:00 – 15:00)

Museum dr. Guislain - Jozef Guislainstraat 43, Gent

Teken mee met illustratrice en auteur Gerda Dendooven in Museum Dr. Guislain. Inspiratie halen we bij de tentoonstelling ‘Ave Luïa’. Die toont het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking uit Grand Atelier La “S” in Vielsalm, bekend om een eigenzinnige benadering van de art brut en interessante samenwerkingen met bekende kunstenaars. Ook Gerda Dendooven werkte met hen samen.

Extra informatie

De tentoonstelling Ave Luïa presenteert een ruime selectie werken gecreëerd in Grand Atelier La "S". Dit atelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking in Vielsalm staat bekend om zijn eigenzinnige benadering van de art brut. Gedurfde collectieve en thematische projecten, en het koppelen van de huiskunstenaars aan bekende kunstenaars zorgen ervoor dat La "S" de laatste jaren een unieke plaats verwierf in het actuele kunstenlandschap. Ook illustratrice en auteur Gerda Dendooven werkt intensief samen met La "S" en creëerde illustraties samen met de huiskunstenaars.

Betalen

Deze activiteit is betalend.

De tekensessie en een bezoek aan het museum kosten 12 euro.

Reserveren

Reservatie is nodig voor 29/09/2017.

Er zijn 20 beschikbare plaatsen.

Reserveren kan via : info@museumdrguislain.be of 09 216 35 95

Uitvoerende organisatie

Museum Dr. Guislain

Leeftijd

Van 1 tot 99

Beeld

Adolpho Avril & Gerda Dendooven, Jezus-Tristus onderwees de visvangst, uit: Het Verluchte Evangelie van Jezus-Tristus, p. XLV, linosnede op papier, 2016. Collection “Knock Outsider” / La “S” Grand Atelier & Frémok